Műszaki szövegek fordítása

Műszaki fordítás A műszaki szakfordítás valójában nagyon tág kategória. Hogy milyen típusú fordításokat foglal magában, az tulajdonképpen definíció kérdése. Az ILS a műszaki fordítás kategóriájába a különböző termékkatalógusok, műszaki leírások, ismertetők, kezelési, használati és szerelési kézikönyvek fordítását sorolja.

A műszaki fordítások nehézségét és egyben szépségét is a vállatok többsége által elvárt cég- sajátos szóhasználat adja. Ezért amikor csak lehetőségünk van erre, megrendelőink egy szakemberének, illetve kapcsolódó anyagok, kiadványok támogatásával szószedetet hozunk létre, amelyben a legfontosabb és legspeciálisabb szakkifejezések szerepelnek.

A technológia fejlődése mára lehetővé tette, hogy fordítási memória programok által támogatott műszaki fordításainkkal időt és költséget takarítsunk meg – magunknak és természetesen ez által megrendelőinknek is – a minőség javítása mellett.

Műszaki fordítás esetén ez a megtakarítás elérheti akár a 30%-ot is. de van olyan megrendelőnk, aki jó pár éven keresztül gyűjtögetett memóriájának köszönhetően mára már a tulajdonképpeni fordítási költség 40%-val számolhat. A fordítási memória programok segítik elő, hogy nagyobb hatásfokkal teljesen konzisztens fordításokat hozzunk létre.

+36 1 / 209 6386 ils@ils.hu