Egészségügyi szövegek fordítása

Egészségügyi fordítás Az egészségügyi fordítás kategóriája az orvostechnikai és az orvostudományi témakört is magában foglalja. Míg az előbbi az alapos orvosi tudás mellett jelentős műszaki ismereteket is igényel, utóbbi az orvostudományban való jártasságot követeli meg.

Az orvostechnikai fordítások körébe az orvosi műszerek, berendezések használati utasításai, felhasználói és karbantartási kézikönyvei tartoznak. Az orvostudományi szövegek pedig lehetnek orvosi cikkek, kórtörténeti leírások, leletek, zárójelentések, kutatási jegyzőkönyvek stb.

Az egészségügyi szakfordítás kategóriájába tartozik a gyógyszeriparral kapcsolatos fordítás is, mint például a gyógyszerismertetők vagy a gyógyszerek hatóanyagainak kölcsönhatásáról készülő tanulmányok magyarra vagy idegen nyelvre való átültetése is.

Az egészségügyi fordítás elkészítéséhez, leginkább az orvostechnikai fordításokhoz használjuk a műszaki fordításokat bemutató oldalunkon említett fordítástámogató programokat, ezzel biztosítva a célnyelvi szöveg konzisztenciáját nagyobb terjedelem és több fordító alkalmazása esetén is.

+36 1 / 209 6386 ils@ils.hu